EMEKLİYE Yüz Güldürücü Müjdeler Peş Peşe! Bakan IŞIKHAN Bildirdi

EMEKLİYE Yüz Güldürücü Müjdeler Peş Peşe! Bakan IŞIKHAN Bildirdi
 Yazar / Alanya Medya
Bakan IŞIKHAN peş peşe yeni güncel emeklilere yönelik açıklamalarıyla memnun etti ve şu şekilde açıklamaları devam etti işte detaylar.

2024 yılı emekliler için bir dizi önemli yenilik ve destekle dolu bir yıl olacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın duyurusuyla başlayan bu süreçte Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı emeklilerin yaşam standartlarını yükseltmek amacıyla bir dizi yeni düzenleme ve destek paketi sundu.

Promosyon ödemeleri iki katına çıkarılarak 24 bin TL'ye ulaşırken bayram ikramiyeleri de her iki bayramda toplam 6 bin TL olarak belirlendi.

SGK'nın emeklilere özel indirim anlaşmaları 81 ildeki 5.500'den fazla yerel firmayı kapsıyor ve yeni açılan "emekliler gov tr" web sitesi büyük ilgi görüyor.

Emekliler Gençlik ve Spor Bakanlığı tesislerinden ve KYK yurtlarından bir ay boyunca ücretsiz yararlanabilecek şehirlerarası seyahatlerde yüzde 15 indirim ve çeşitli bankalar ile yapılan anlaşmalar sayesinde de giyim sağlık market alışverişlerinde özel indirimler elde edecekler.

TCDD trenlerinde yüzde 10 PTT KARGO'da yüzde 20 indirim ve PTT misafirhanelerinde yüzde 50 indirim gibi fırsatlar da sunuluyor.

Bakan Vedat Işıkhan bu düzenlemelerin emeklilerin yaşam kalitesini artırmayı ve sosyal destekleri genişletmeyi hedeflediğini belirterek devletin emeklilere olan desteğinin devam edeceğini vurguladı.

Bu kapsamlı düzenlemeler emeklilerin hayatını daha huzurlu ve rahat bir şekilde sürdürebilmeleri için önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.