Erken emekli olmak isteyenlere müjde

Erken emekli olmak isteyenlere müjde
Çalışanların neredeyse tümünün gözü erken emeklilik sisteminde yeniden bir kıpırdanma olur mu şeklindedir. Bu konuda bazı müjdeler var işte detaylar.

Türkiye'de erken emeklilik fırsatları Resmi Gazetede yayımlanan yeni yasa tasarısıyla genişletiliyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı açıklamaları doğrultusunda belirli prim gününü ve yaş şartını dolduran sigortalılar kısmi emeklilik sistemiyle erken emekli olabilecek.

Özellikle 8 Eylül 1999'dan önce sigortalı olanlar 10 yıl prim ödemesiyle emekli maaşı alabilecek. Tarım işçileri için de özel düzenlemeler getirilmiş olup 15 yıl sigortalılık ve 3600 prim günü şartlarını dolduranlar yaş şartı aranmaksızın emekli olabiliyor.

Farklı dönemlerde sigortalı olanlar için prim gün sayısı ve yaş şartları değişiklik göstermekte. Bağ-Kur'lular için de prim gün şartları ve yaş sınırları sigortalılık dönemlerine göre farklılık arz ediyor. Yeni düzenleme ile milyonlarca vatandaş erken emeklilik imkanına kavuşacak.

Özellikle 8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanlar 10 yıl prim ödemesi ile emekli olabilecekler.

EYT ve tarım işçileri için özel düzenlemeler bulunuyor. Bağ-Kur’lular ise prim ödeme günlerine ve sigortalı oldukları döneme göre farklı yaşlarda emekli olabilecekler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.