Ev hanımları yeni emeklilik sistemi geldi mi, ne zaman gelecek işte ayrıntılar.

Ev hanımları yeni emeklilik sistemi geldi mi, ne zaman gelecek işte ayrıntılar.
 Yazar / Alanya Medya
Yeni emeklilik şansı ev hanımları için de mi geliyor, peki ne zaman olacak işte detaylar.

Türkiye'de ev kadınlarına yönelik yeni bir emeklilik sistemi kadınların sosyal güvenceye erişimini ve erken emeklilik hakkını sağlayacak bir reform olarak gündeme getiriliyor.

Aile Koruma Kalkanı Paketi kapsamında sunulacak olan bu düzenleme dört ana başlıkta ele alınıyor. Birinci adım olarak sosyal güvencesi olmayan ev kadınlarına isteğe bağlı sigorta imkanı tanınacak ve primlerin üçte biri devlet tarafından karşılanacak böylece daha az prim ödeyerek erken emeklilik mümkün olacak.

İkinci adımda çocuk sahibi annelere sahip oldukları çocuk sayısına bağlı olarak erken emeklilik hakkı verilecek.

Üçüncü adım ise çalışan anneler için yıpranma hakkının devreye girmesi; bu hak ile prim desteği sağlanacak ve yaş şartında esneklik sağlanacak. Doğum borçlanması sayesinde sigorta öncesi doğan çocuklar için prim kazanma olanağı sunulacak bu da çocuk sayısına göre prim gün sayısının artırılmasını ve yaş şartının geri çekilmesini sağlayacak.

Bu yenilikler ev kadınları ve çalışan annelerin sosyal güvenceye daha kolay erişimlerini ve erken emeklilik imkanlarına kavuşmalarını amaçlıyor.

kaynak - ekonomim

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.