EYT ile aylığı bağlanan emekliler dikkat! Sözleşme feshedildi: 9 aylık faiziyle geri ödedi!

EYT ile aylığı bağlanan emekliler dikkat! Sözleşme feshedildi: 9 aylık faiziyle geri ödedi!
Antalya'da yaşayan bir adamın EYT'den faydalanarak emekliliğinin başlaması tam bir kabusa dönüştü. 9 ay boyunca emekli maaşı alan Taner Baysal isimli şahıs gelen mahkeme evrağı ile yıkıldı. Mahkeme kararıyla 9 aylık ödenen emekli maaşı ile birlikte faizi geri istendi. İşte o süreçte yaşananlar…

EYT ile emekli olmak için belgelerini hazırlayarak SGK'ya teslim edip onay alanların hesaba katmadığı bir gelişme yaşandı. Antalya'nın Kepez ilçesinde yaşayan 46 yaşındaki Baysal, geçtiğimiz yılın Mart ayında emekli olabilmek için başvuruda bulundu. Başvurusu kabul edildikten sonra Haziran ayı itibariyle emekli maaşını almaya başladı. 7.500 TL olan emekli maaşını 9 ay boyunca alan Baysal'ın maaşı Mart ayında kesintiye uğradı.

Maaşta yaşanan kesintinin sebebini anlamak isteyen Baysal SGK'ya gittiğinde gerçeği anladı. 1997 yılında tarım sigortası girişi bulunuyordu ve o dönemden 2.500 lira borcu vardı. Borcu nedeniyle maaşının kesildiği ve yeniden başvurması gerektiği söylendi.

9 Aylık Ödeme Geri İstendi!

Borcu ödeyen Baysal, Nisan ayında yeniden emeklilik başvurusunda bulundu ancak SGK'dan gelen yanıt oldukça şaşırtıcıydı. 9 ay boyunca ödenmiş olan ve toplamda 101 bin TL'yi bulan maaşın her ay 2.500 TL olarak emekli maaşından kesileceği söylendi. SGK'dan beklediği yanıtı alamayan Baysal'dan 9 aylık maaşı faizi faizi ile birlikte geri istendi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.