EYT Staj Mağduruna Mini EYT Hayata Geçti Geçiyor

EYT Staj Mağduruna Mini EYT Hayata Geçti Geçiyor
Uzun süredir beklenen haber nihayet geldi ve EYT staj mağdurlarına mini EYT gündeme geldi işte detaylar.

Staj ve çıraklık sigortası mağdurları için erken emeklilik umutları yeniden canlanıyor yeni bir kanun teklifi Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunuldu ve kabul edilmesi durumunda 8 Eylül 1999 öncesinde işe başlamış olan staj ve çıraklık mağdurları emeklilik hakkına kavuşacak.

Geçtiğimiz yıl kabul edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasası 8 Eylül 1999 öncesinde işe başlayan milyonlarca kişiye erken emeklilik hakkı tanımıştı. Staj ve çıraklık dönemlerinde çalışmış olanlar bu düzenlemeden yararlanamamıştı ve şimdi ise sayıları 250.000'e yaklaşan bu mağdurlar için umut verici bir adım atılıyor. TBMM'ye sunulan mini EYT düzenlemesi staj ve çıraklık dönemlerinde çalışmış bireylerin sigortalılık sürelerini hesaba katarak emeklilik hakkı tanıyacak. Kanun teklifi kabul edilirse bu kişilerin staj ve çıraklık süreleri de sigortalılık süresine dahil edilecek böylece gerekli prim gün sayısını doldurmaları kolaylaşacak ve erken emeklilik imkanı doğacak.

Özellikle meslek hayatlarına erken yaşlarda başlayan bu bireyler yıllardır bekledikleri emeklilik hakkına kavuşabilecekler. Yeni düzenleme staj ve çıraklık mağdurları için büyük bir umut ışığı olarak görülüyor. Emeklilik hayallerini gerçeğe dönüştürme yolunda önemli bir adım olacak bu yasa teklifi milyonlarca kişinin erken emeklilik hakkına kavuşmasını sağlayacak. Kanun teklifinin kabul edilmesi durumunda staj ve çıraklık sigortası mağdurları yeniden EYT kapsamına alınacak ve yaş şartı aranmadan prim gün sayısı ve de yıl şartını doldurmaları durumunda emeklilik hakkına sahip olacaklar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.