Fındık Fiyatları Belli Oldu

Fındık Fiyatları Belli Oldu
Karadeniz insanının merakla beklediği Fındık fiyatları belirginleşti işte yeni fındık sezonunun yeni fiyat tablosu şu şekilde gelişti işte detaylar.

Yılın belli sezonunda toplanan Fındık için fiyat belirlemesi yapıldı Karadeniz insanının fındıklar haşir neşir olan insanların beklediği gerçekleşti artık fındık toplama sezonu öncesi belirginleşen fındık fiyatı ortaya çıktı işte detaylar.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) 2024/2025 sezonu kabuklu fındık alım fiyatlarını belirledi ve Tarım ve Orman Bakanlığı'nın sosyal medya hesaplarından duyurdu. Yüzde 50 sağlam iç fındık esasına göre Levant kalite fındığın kilogram fiyatı 130 TL Giresun kalite fındığın kilogram fiyatı ise 132 TL olarak açıklandı.

Geçen yıl kilogramı 80 TL olan sivri fındık için bu yıl alım fiyatı belirtilmedi. Üreticilerin beklentisi en az 150 TL iken Levant kalite fındığın alım fiyatı geçen yıla göre yüzde 57 Giresun kalite fındığın alım fiyatı ise yüzde 576 arttı.

Bakanlık verilen desteklerle birlikte ortalama fiyatların Levant kalite için 133 TL/Kg Giresun kalite için ise 135 TL/Kg olacağını belirtti. Yüksek randımanlı fındık için ekstra 130 TL/Kg ilave fiyat verileceği ve alımların 19 Ağustos'ta başlayacağı açıklandı.

Üreticilerin 12 Ağustos'tan itibaren TMO iş yerleri www.tmo.gov.tr ve e-devlet üzerinden randevu alabileceği bildirildi. Üreticilerin fındıkları teslim ederken rutubet sorunuyla karşılaşmamaları için ürünlerini kurutmaya özen göstermeleri gerektiği vurgulandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.