Firmalar Usta İşçi Rezervasyona Geçti! Aylık Maaş 150 Bin TL

Firmalar Usta İşçi Rezervasyona Geçti! Aylık Maaş 150 Bin TL
 Yazar / Alanya Medya
Evet yanlış duymadınız 150 bin liralara varan maaşlarla inşaat sektörü işçilerini aramaya başladı bu konuda rezervasyona geçti bile işte ayrıntılar.

Adana'da inşaat sektöründe eleman sıkıntısı 6 Şubat 2023 depremi sonrası artan inşaat faaliyetleriyle zirveye ulaştı.

Kalifiye işçi bulma zorluğu şirketleri ustalar için rezervasyon yapmaya zorladı ancak maaşlar 70 ila 150 bin TL arasında değişse de talep karşılanamıyor.

Özellikle kalıpçı kule vinç operatörü elektrik su sıva ve boya ustası gibi mesleklerde usta-çırak ilişkisinin kaybolması bu sorunu derinleştiriyor.

Ailelerin çocuklarını yalnızca beyaz yakalı mesleklere yönlendirmesi teknik ara eleman açığını büyütürken müteahhitler geçici olarak yurt dışından işçi getirilmesi gerektiğini savunuyor.

Eğitim sistemindeki eksiklikler ve ara eleman bulunamaması inşaat maliyetlerini artırıyor; sektördeki işçilerin maaşları ise birçok beyaz yakalı meslekten daha yüksek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.