Gözler Meclise çevrildi BAĞKUR 7200 prim - 3600 ek gösterge son durum nedir?

Gözler Meclise çevrildi BAĞKUR 7200 prim - 3600 ek gösterge son durum nedir?
BAĞKUR 7200 prim - 3600 ek gösterge son durum nedir ve gözler meclise çevrilmiş durumda işte ayrıntılar.

Torba Yasanın son gelişmeleri yakından takip edilirken Bağ-Kur prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi ve 3600 ek gösterge düzenlemeleri öne çıkıyor.

Meclis sürecinde olan yasa tasarısının Resmi Gazetede yayımlanması beklenirken vatandaşlar özellikle Bağ-Kur prim gün sayısının düşürülmesi ve ev hanımlarına emeklilik imkanı tanınması gibi ekonomik düzenlemeleri merakla bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan Bağ-Kur prim gün sayısının SSK ile eşitlenmesi yönünde çalışmaların devam ettiğini ve 3600 ek gösterge düzenlemesinin de yakında hayata geçeceğini belirtti.

Prim gün sayısının düşürülmesiyle birlikte daha önce prim ödeyen ancak sonrasında ödeme yapmayan ev kadınlarının da bu düzenlemeden yararlanabileceği üzerinde duruluyor.

Torba Yasa ile ilgili diğer maddeler ve detaylar ise kamuoyunda geniş bir şekilde tartışılıyor ve Resmi Gazetede yayımlanması için gözler Meclis'e çevrilmiş durumda.

kaynak - sabah

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.