Hükümetten Emeklilik Sistemine Yeni Bir Ayar

Hükümetten Emeklilik Sistemine Yeni Bir Ayar
Hükümet emeklilik sistemi için yeni bir yöntem öngörmektedir ve bununla ilgili çalışmaları da en kısa sürede gün yüzüne yani su üzerine çıkmış olacaktır işte detaylar.

Hükümet emeklilik sistemini köklü bir şekilde değiştirmek için harekete geçti. Yeni düzenlemelerle emeklilik yaşı kadınlarda 60 erkeklerde 65 olarak sabitlenecek ve emekliler prim gün sayısına göre maaş alacaklar.

Emeklilik Sistemine Yeni Bir Ayar Geldi

Düşük maaş alan emeklilere yol gıda kira gibi destekler sağlanacak. Hazine ve Maliye Bakanlığı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı işbirliği ile sistemin adil ve sürdürülebilir olması için formüller üzerinde çalışılacak. Hane bazlı destekler sağlanarak dar gelirlilere ulaşım yakıt gıda yardımı yapılacak. Emekli maaşlarının belirlenmesinde prim gün sayısı esas alınacak ve en düşük maaş için sosyal yardımlar verilecek. Bu değişikliklerin adil ve sürdürülebilir bir bütçe çerçevesinde gerçekleşmesi hedefleniyor. AK Parti'nin ekonomi kurmayları bu reform paketini 2025 bütçesi sonrasında ele almayı planlıyor ve kademeli bir geçiş süreci öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.