İnşaat sektörü atağa geçti sıra tarımda

İnşaat sektörü  atağa geçti sıra tarımda
 Yazar / Alanya Medya
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yayınlanan konut satış üyeleri dikkate alındığında Temmuz ayında inşaat sektörü Alanya özelinde yaşamış olduğu durgunluğu kenara atıp yükselişe geçti. hasat mevsiminin yaklaştığı düşünüldüğünde şimdi gözler tarım sektörüne çevirdi.

Alanya turizm, inşaat, emlak sektöründe olduğu kadar tarım sektöründe de iddialı bir ilçedir. Her ne kadar çok sayıda tarım arazisini İnşaat sektörüne ve turizm sektörüne kaptırmış olsa da Alanya'da üretilen çok sayıda değerli tarım ürünü için hasat mevsimi yaklaşıyor.

Özellikle yurt dışına satmış olduğumuz ve katma değeri çok yüksek olan avokado tarımı bunlardan bir tanesi. Kavurucu yaz sıcakları etkisinde kalan avokadolar geçen seneye oranla bu sene çok daha zor şartlarda yetiştirildi.

Ancak İlçe Tarım Müdürlüğü'nün bakanlık desteği ile çiftçiden alacağı sayısal verirler neticesinde oluşabilecek olan mahsur kaybını önlemek için tedbir alınması gereken son zamanlara giriyoruz.
Söz konusu tedbirler alınırsa Alanya inşaat sektöründe yakalamış olduğu Yükselişi tarım sektöründe de yapar.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.