İşte en fazla Milyarder çıkarmış 12 kaliteli güzide Üniversite

İşte en fazla Milyarder çıkarmış 12 kaliteli güzide Üniversite
Forbes en çok milyarder mezunu olan üniversitelerin listesini açıkladı. Listenin başında 36 milyarder mezunu ile o Üniversite başı çekiyor. İşte haberin ve listenin devamı.

Forbes’un Haziran 2024'te yayınladığı rapora göre en çok milyarder mezun veren üniversiteler sıralamasında Pensilvanya Üniversitesi 36 milyarderle birinci sırada yer alırken bu mezunların toplam serveti 367 milyar dolar olarak belirlendi.

İkinci sırada 30 milyarderi olan Stanford Üniversitesi yer alırken Harvard Üniversitesi 28 milyarderle üçüncü sırada bulunuyor. Listenin devamında Yale Cornell Güney Kaliforniya Princeton MIT Dartmouth Columbia Michigan ve Kaliforniya Üniversiteleri yer almakta.

Bu üniversitelerden mezun olan milyarderlerin toplam net serveti yaklaşık 17 trilyon doları buluyor. En dikkat çekici milyarder mezunlar arasında Elon Musk Jeff Bezos ve Larry Page gibi isimler bulunuyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.