İşte Yeni Zamlı Emekli aylığı Emekliler Dikkat Dikkat

İşte Yeni Zamlı Emekli aylığı Emekliler Dikkat Dikkat
Son zamanda emeklilerin beklediği zam konusunda sona yakın olunduğu gözlemlenmektedir işte konuyla ilgili tüm detaylar da aşağı kısımda belirtilmiştir işte ayrıntılar.

Son dakika gelişmesi olarak, emekli maaşlarına yapılacak zam ile ilgili yeni çalışmalar gündemde. Özellikle kök maaşı düşük olan ve zamlı maaşları 10 bin TL'nin altında kalan emekliler için çözüm arayışları sürüyor.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri, temmuz ayında %24,73 oranında zam alacak. Ancak kök maaşı düşük olan bazı emeklilerin maaşları bu zamla bile 10 bin TL'yi geçemeyecek.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, en düşük emekli maaşıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü belirtti. Emeklilerin beklentileri çok yakında karşılık bulacağı da beklenen durumlar arasındadır.

Ekonomistlerin ve uzmanların öngörülerine göre, en düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL ile 15 bin TL arasında olması bekleniyor.

Bu konuda henüz kesinleşmiş bir karar bulunmamakta ve nihai karar Cumhurbaşkanına sunulacak. Yapılacak düzenlemeyle emeklilerin alım gücünün artırılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.