(J) 200 Subay Alımı Yapacak

(J) 200 Subay Alımı Yapacak
Jandarma Genel Komutanlığı tam 200 kişilik bir Subay alımı yapacak işte detaylar.

Jandarma Genel Komutanlığı subay ihtiyacını karşılamak amacıyla Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi (JSGA) Güvenlik Bilimleri Fakültesi’ne 200 erkek öğrenci alımı yapacak. Başvuru şartları arasında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak evli veya çocuklu olmamak 21 yaşını bitirmemiş olmak.

Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasının olumlu sonuçlanması silah taşımaya hukuki engel bulunmaması gibi kriterler yer alıyor. Başvurular 5-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında e-Devlet şifresi ile JSGA Personel Temin Sistemi (PTS) üzerinden yapılabilecektir. Adayların lise veya dengi okul mezunu olmaları.

2024 YKS’de belirlenen başarı sıralamalarına girmeleri gerekmektedir. Seçme sınavları Ağustos 2024’te JSGA Başkanlığı yerleşkesinde fiziki kontrol fiziki yeterlilik ve mülakat olmak üzere üç aşamada gerçekleştirilecektir.

Sınav sonuçları JSGA PTS üzerinden duyurulacak ve başarılı adaylar sağlık kurulu raporu alarak güvenlik soruşturmasından geçecektir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için JSGA’nın resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz: JSGA Personel Temin Sistemi ve JSGA Resmi İnternet Sitesi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.