Kamuda Servisler Ne Zaman Kalkacak? Memura Ne Kadar Yol Ücreti Ödenecek?

Kamuda Servisler Ne Zaman Kalkacak? Memura Ne Kadar Yol Ücreti Ödenecek?
Kamuda servisler ne zaman kalkacak? Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi kapsamında açıklanan karar ne zaman uygulanacak? Memura ne kadar servis ücreti ödenecek?

Kamuda servisler ne zaman kalkacak? Kamuda Tasarruf Ve Verimlilik Paketi, Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından Cumhurbaşkanlığı külliyesi'nde açıklandı. Kamuda personel servisinin kalkacağı bir süredir konuşulan bir konu idi ve Bakan Şimşek tarafından yapılan açıklama ile personel servislerinin ekonomiye yük olduğu belirtildi.

Kamuda Servisler Ne Zaman Kalkacak?

Hazine Ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kamuda servislerin kaldırılmasını şu şekilde açıkladı: "İhtiyaç fazlası ve ekonomik ömrünü tamamlamış olan taşıtları tasfiye edeceğiz. Savunma ve Güvenlik hariç, kamuda servis hizmetlerini, toplu taşımanın olduğu yerlerde, sözleşme bitimi ile beraber sonlandırmayı hedefliyoruz."

Kamuda servisler ne zaman kalkacak? Bakan Şimşek, kamuda servislerin kaldırılmasına yönelik net bir tarih vermedi. Servislerin, sözleşme bitimi ile beraber kaldırılacağını ifade etti.

Servislerin kaldırılmasının ardından ise her bir kamu personeline toplu taşıma kartı tanımlanacak. Karta, personelin bir aylık, günde bir geliş bir de gidiş olmak üzere kullanacağı miktarda yükleme yapılacak.

Konu ile ilgili resmi bir açıklama yapılmamış olsa da kulislerde konuşulan bilgiler bu şekilde.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.