Kendim İşten Ayrılırsam Tazminat Alır mıyım Sorusu CEVAP BULDU

Kendim İşten Ayrılırsam Tazminat Alır mıyım Sorusu CEVAP BULDU
Evet artık kendim işten ayrılırsam sorusu yanıt buldu ve kendi işten ayrılan kişinin tazminat durumu ne olacağı bilmecesi artık cevaplarını bir bir bulmuş oldu işte detaylar.

Eski SGK Müdürü Muharrem Kaya çalışanlara büyük bir müjde vererek işten kendi isteğiyle ayrılanların da kıdem tazminatı alabileceğini belirtti. Halen 8 Eylül 1999’dan önce işe girenler 15 yıl sigorta ve 3600 gün prim koşulunu tamamladıklarında emekli olmadan kıdem tazminatlarını alabiliyorlardı.

9 Eylül 1999'dan sonra işe girenler için de bu hak genişletildi. 2019’dan itibaren 7000 gün primi dolduranlar 2024’ten itibaren ise 25 yıl sigorta ve 4500 günü dolduranlar tazminat alabilecek.

Çalışma hayatına 8 Eylül 1999’dan önce başlayanlar 15 yıl ve 3600 prim günü tamamladıklarında emekli olmadan kıdem tazminatı alabilirken 9 Eylül 1999’dan sonra işe girenlerin daha zor şartları yerine getirmesi gerekiyor.

Çalışanların kıdem tazminatı alabilmesi için son işyerinde en az bir yıl çalışması ve her hizmet yılı için 30 günlük brüt ücret üzerinden hesaplanması gerekiyor. 1999 yılında yapılan düzenlemeyle yaş dışındaki emeklilik koşullarını yerine getiren işçilerin işten ayrılmaları durumunda kıdem tazminatı alabilmesi sağlandı.

Kıdem tazminatını almak için işyerinde en az bir yıl çalışmış olma şartı bulunuyor ve işten kendi isteğiyle ayrılanlar eğer 15 yıl sigorta ve 3600 gün primi doldurmuşlarsa başka bir işte çalıştıktan sonra da kıdem tazminatı alabiliyorlar.

SGK bu yazıyı sadece iki kez verdiği için en fazla iki defa kıdem tazminatı alınabilir. Bu durum işçilerin daha iyi koşullarda iş bulma imkanı olduğunda işten ayrılma ve tazminat alma konusunda büyük bir kolaylık sağlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.