Kentin birkaç ay sürecek suyu kalınca, Valilik o kararı alıp ikinci bir emre kadar dedi!

Kentin birkaç ay sürecek suyu kalınca, Valilik o kararı alıp ikinci bir emre kadar dedi!
Kentin son birkaç aylık su seviyesi kalınca Valilik duruma el atıyor ve o kararı alıyor işte ayrıntılar.

Barajdaki su seviyesinin kuraklık ve yetersiz yağışlar nedeniyle yüzde 35'e düşerek yalnızca dört aylık içme ve kullanma suyu kalması üzerine Valilik tarımsal sulama amacıyla barajdan su verilmesini ikinci bir emre kadar durdurdu.

Bu karar içme ve kullanma suyu temininde yaşanabilecek sorunların önüne geçmek amacıyla alındı. Ziraat Odası Başkanı Turan Cebeci çiftçilerin bu karara saygı duyduğunu patates ve mısır gibi ürünlerin sulama ihtiyacının büyük ölçüde tamamlandığını dolayısıyla ciddi bir zarar beklenmediğini belirtti.

Bazı ürünlerin sulama ihtiyacının ise dere yataklarından gelen sularla karşılanabileceğini ifade eden Cebeci kararın zorlayıcı olmasına rağmen halk sağlığının öncelikli olduğunu vurguladı. Bolu'daki kuraklık koşullarının hem çiftçiler hem de su kaynakları üzerinde baskı oluşturduğunu belirten Cebeci su tasarrufunun önemine dikkat çekti.

Valiliğin aldığı bu karar olası daha büyük su krizlerinin önüne geçmek için atılmış kritik bir adım olarak görülüyor ve ülke genelinde yaşanan kuraklıkla bağlantılı olarak değerlendiriliyor.

Çiftçiler bu süreçte ürünlerinin sulama ihtiyacını doğal kaynaklardan karşılamaya çalışırken su tasarrufu konusunda daha dikkatli olmaları gerektiğinin bilincindeler. Kararın süresi ve etkileri ilerleyen dönemlerdeki su seviyelerine göre yeniden değerlendirilecek.

kaynak - ntv

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.