Kıdem Tazminatını Eksiksiz Almak İçin…

Kıdem Tazminatını Eksiksiz Almak İçin…
İş hayatında olan çalışmasıyla ilgili artık sonlanmasını isteyen ve ya kıdem tazminatına ihtiyacı olan ve bu durumdan çekinenler işte kıdem tazminatı alma konusunda eksiksiz alma bilgisi.

İş Kanunu'nda yapılan son değişiklikler kendi isteğiyle işten ayrılan çalışanların kıdem tazminatı alabilmelerine imkan tanıyor ve bu düzenleme uzun süre aynı işyerinde çalıştıktan sonra işten ayrılan kişilerin hak ettiği kıdem tazminatını alabilmesini sağlıyor.

İşgücü piyasasında hareketliliği artırabilir ve kendi rızasıyla işten ayrılan çalışanlara kıdem tazminatı ödenmemesi cazip iş tekliflerine rağmen mevcut işlerinden ayrılmalarını engelliyordu. Artık belirli şartlar sağlandığında çalışanlar kıdem tazminatını alabilecek. Bu şartlar arasında maaşın zamanında yatırılmaması fazla mesai ücretlerinin geç ya da eksik ödenmesi işyerinde mobbinge maruz kalınması maaşın bir kısmının elden verilmesi ve izin haklarının kullandırılmaması gibi durumlar bulunuyor. Sağlık raporu ile işten ayrılanlar da kıdem tazminatı hakkından faydalanabiliyor. Örneğin gürültülü ortamlarda çalışması sakıncalı olan ve doktor raporu ile bunu kanıtlayan bir çalışan kıdem tazminatı alarak işten ayrılabiliyor. Bu yeni düzenlemeler işçilerin haklarını koruyarak iş değiştirme süreçlerinde mali güvence sağlamayı hedefliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.