Kredi çekecek olanlara Müjde

Kredi çekecek olanlara Müjde
1 Temmuz itibariyle BES kısmi ödeme dönemi başlayacak. Yeni düzenlemeyle vatandaşlar BES hesaplarında biriken paranın yüzde 50'sine kadarını evlilik konut alımı eğitim ve doğal afet durumlarında çekebilecek. Devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarılacak işte detaylar.

1 Temmuz'dan itibaren Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) kısmi ödeme dönemi başlayacak.

Bu yeni düzenlemeyle vatandaşlar BES hesaplarında biriken paranın yüzde 50'sine kadarını evlilik konut alımı eğitim ve doğal afet durumlarında çekebilecek.

Sistemden çıkmadan ve tasarruflarına ara vermeden bu ihtiyaçlarını karşılayabilecekler.

Düzenlemeyle devlet katkısı yüzde 25'ten yüzde 30'a çıkarılacak 45 yaş üstü bireyler otomatik katılıma dahil olabilecek ve toplu katkı payı ödeyenlere yıllara sari devlet katkısı verilecek.

Vatandaşlar sözleşmelerinin en az 5 yıl yürürlükte olması şartıyla konut alımı veya evlilik durumlarında da kısmi ödeme başvurusunda bulunabilecek.

Doğal afetlerden zarar görenler olaydan sonraki 6 ay içinde başvuru yapabilecekler.

Kısmi ödeme başvurusu yapanlar emeklilik vefat veya maluliyet halleri dışında sözleşmelerini 3 yıl boyunca sonlandırmamayı taahhüt edecek.

Başvurular 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren BES şirketlerinin internet sayfalarındaki "Kısmen Ödeme Talep Formu ve Taahhütname" ile yapılabilecek.

Bu yeni düzenleme vatandaşlara BES sisteminden çıkmadan nakit ihtiyaçlarını karşılayabilme imkanı sunacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.