Kredi çekmek isteyenler o tarihe dikkat edin

Kredi çekmek isteyenler o tarihe dikkat edin
İşte kredi çekeceklere güzel bir haber daha kredi çekecekler o tarihe dikkat etmenizde fayda olacaktır işte detaylar.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 2024 yılı ikinci çeyrek Banka Kredileri Eğilim Anketi'ne göre kredi sıkılaştırmasının üçüncü çeyrekte sona ereceği ve bireysel kredilerde talep artışı beklendiği belirtildi.

Ankette işletme kredilerinde sıkılaşmanın devam etmesi beklenirken bireysel kredi standartlarındaki sıkılaşmanın sona ereceği öngörülüyor. İkinci çeyrekte işletmelere verilen kredi talebinin azalmasının hisse senedi ihracı gibi alternatif finansman seçeneklerinden kaynaklandığı ifade edildi.

Taşıt kredisi talebi güçlü bir artış gösterirken konut ve diğer bireysel kredi taleplerinde azalma sürdü. Üçüncü çeyrekte konut ve bireysel kredi taleplerinin artması taşıt kredi talebindeki artışın ise yavaşlaması bekleniyor.

Kredi çekmeyi düşünenler için özellikle bireysel kredilerdeki sıkılaşmanın sona ermesi nedeniyle yılın üçüncü çeyreğindeki gelişmeleri dikkatle takip etmeleri öneriliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.