Kredi kartı.. Önemli bir devrin artık sonu

Kredi kartı.. Önemli bir devrin artık sonu
İşte Mastercard 2030 yılına kadar Avrupa semalarında online ödemelerde kart numarası ve şifre girme zorunluluğunu sona erdirecek o adımları attı bile. Bu değişiklik o işlem yöntemi ile gerçekleştirilecek ve işte detaylar.

Kredi kartı sanırım kullanmayanımız bulunmuyor gibi bir durum. Artık işler iyice değişiyor ve oyunun kurallarını değişmeye hazırlanan bu dünya devi pekte sürpriz olmayan bir adım daha atıyor. Mastercard 2030 yılına kadar Avrupa'da online ödemelerde kart numarası ve şifre girme dönemini sonlandırmayı planlıyor. Bu değişiklik işlemlerde kart numarası yerine rastgele oluşturulan tokenların kullanılmasını içeren tokenizasyon yöntemiyle gerçekleştirilecek.

Mastercard bankalar fintech'ler ve perakendecilerle işbirliği yaparak tüm çevrimiçi platformlarda manuel kart girişini tek tıklamayla değiştirecek. Kullanıcıların parmak iziyle biyometrik kimlik doğrulama ve geçiş anahtarları sayesinde şifre girmeden ödeme yapmalarını sağlayacak.

Bu adım dolandırıcılık oranlarını önemli ölçüde azaltmayı hedefliyor ve küresel olarak online ödeme dolandırıcılığından kaynaklanan kayıpların 362 milyar dolardan fazla olacağı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.