Kredi Kartları limitleri düşecek kararı belirdi

Kredi Kartları limitleri düşecek kararı belirdi
BDDK açıklamasıyla beraber alınan kararlar da belirdi ve işte o alınan kararlar işte detaylar.

BDDK kredi kartı limitlerinin düşürülmesi talimatını bankalara gönderdi. Son zamanlarda kredi kartı işlemlerinin artması ve ekonominin soğumasını engellediği tespit edilmesi üzerine bu adım atıldı. Riskli müşteriler için kredi kartı limitleri aylık gelirlerinin 4 katı.

Ödemelerini düzenli yapan müşteriler için ise aylık gelirlerinin 8 katı ile sınırlandırılacak. Bu limitlerin üzerinde kredi kartı limiti bulunan vatandaşların limitleri düşürülecek. Bankalar Düzenleme Denetleme Kurulu bankalara kredi kartı limitlerinin düşürülmesi talimatını verdi.

Son zamanlarda kredi kartıyla yapılan alışverişlerdeki artışın ekonomiyi soğuttuğu gerekçesiyle riskli müşteriler için aylık gelirlerinin 4 katıdır.

Oysa ödemelerini düzenli yapan müşteriler için de aylık gelirlerinin 8 katı kadar limit belirlenmesine karar verildi. Bu limitlerin üzerinde limitlere sahip olan vatandaşların limitleri düşürülecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.