Kredi Kartlarında büyük değişiklik

Kredi Kartlarında büyük değişiklik
Alınan kararlara göre Kredi Kartlarında büyük bir değişime gidiliyor işte detaylar.

Bugün yürürlüğe giren Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) kararıyla kredi kartlarının şifresiz temassız ödeme limiti 1500 TL'ye çıkarıldı. Bu değişiklik temassız ödeme işlemlerinin pandemi zamanıyla beraber artan popülaritesine yanıt olarak geldi.

Bankalar arası Kart Merkezi (BKM) verilerine göre 2023 yılı Mayıs ayında kredi kartı banka kartı ve ön ödemeli kart sayısında önemli artışlar gözlemlendi. Toplam ödeme tutarı yüzde 103 artarak 1.273 milyar TL'ye ulaştı ve temassız ödeme işlemlerinde yüzde 33 oranında bir artış kaydedildi.

Bu düzenlemeler kredi kartı kullanıcılarının ödeme alışkanlıklarını kolaylaştırmayı ve güvenli ödeme seçeneklerini artırmayı hedefliyor.

Pandemi döneminde hijyen hassasiyeti nedeniyle artan temassız ödemeler BKM verilerine göre 2023 Mayıs ayında kredi kartı sayısında %15 banka kartı sayısında %8 ön ödemeli kart sayısında %21 artışla toplamda 4095 milyona ulaştı.

Aynı dönemde kartlı ödemeler %103 artarak 1.273 milyar TL'ye yükseldi. Temassız ödemelerde ise %33 artışla 1.0282 milyon adet işlem ve %137 artışla 3776 milyar TL ödeme gerçekleştirildi.

Bu gelişmeler kredi kartı kullanıcılarının ödeme alışkanlıklarını kolaylaştıracak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.