Kripto Para Sert Şekilde Dipledi

Kripto Para Sert Şekilde Dipledi
Kripto para dünya gündeminde yer alan konulara takıldı ve sert bir düşüşle gündemin en tepesindeki yerini korudu işte detaylar.

Dünyanın yeni gündemine göre kripto da bu durumdan payını almış oldu görünüyor ve bu sert düşüşün ardından dünya kripto para bilginleri aracılığıyla verilen bilgiler ise aşağıdaki yöndedir.

Bitcoin yüzde 13’ün üzerinde bir kayıpla 49 bin doların altına düşerken Ethereum yüzde 20 değer kaybederek 2 bin 110 dolara geriledi ve son 24 saatte kripto piyasasından toplamda 1 milyar dolar silindi.

ABD'den gelen olumsuz sanayi ve istihdam verileri resesyon korkularını artırırken işsizlik oranı da 4 yılın en yüksek seviyesine çıktı.

Ortadoğu'da artan gerilim ve İran’ın Hamas lideri Haniye'nin öldürülmesine tepki olarak İsrail'e nasıl yanıt vereceği konusundaki belirsizlik de kripto piyasalarındaki satış baskısını derinleştirdi.

Coinmarketcap verilerine göre kripto paraların toplam piyasa değeri 21 trilyon dolardan 182 trilyon dolara düştü. Küresel piyasalarda resesyon endişesi ve jeopolitik gerilimler kripto paralarda büyük bir satış dalgasına yol açtı.

Bitcoin yüzde 13'ün üzerinde değer kaybederek şubat ayından bu yana ilk kez 49 bin doların altına düştü ve Ethereum ise yüzde 20'ye yakın bir düşüşle 2 bin 110 dolara geriledi.

ABD'deki zayıf sanayi ve istihdam verileri resesyon korkularını artırırken Ortadoğu'daki gerilimler de satış baskısını derinleştirdi ve İran'ın Hamas lideri Haniye'nin suikastle öldürülmesi sonrası İsrail'e vereceği yanıtla ilgili spekülasyonlar piyasalarda tedirginlik yarattı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.