LGS'ye Girmeden Önce 3 Kez Okunması Gereken Sınav Duası Ve Anlamı

LGS'ye Girmeden Önce 3 Kez Okunması Gereken Sınav Duası Ve Anlamı
LGS'ye girecek öğrenciler ve yakınları sınav duası ve anlamı hakkında araştırmalar yapıyor. Sınava girmeden önce ve sınav sırasında okunabilecek dua Kalem Suresinde yer alıyor. Hem de oldukça kısa.

Bugün 1 milyon 38 bin 192 öğrenci, 8. sınıfların gireceği LGS'nin iki oturumunda ter dökecek. 09.30 itibari ile başlayacak olan 1. oturumun ardından 2. oturum da 11.30'da başlayacak. Ve LGS heyecanı 12.50'de bitmiş olacak. Sınav duası ve anlamı tam da bu aşamada öğrenciler ve yakınları tarafından araştırılıyor.

Sınav Duası Nasıl Okunur?

LGS'ye girecek öğrenciler gerek sınav öncesi; gerekse sınav sırasında okumak için en etkili sınav duası ve anlamını araştırıyor. Benzer durum sınav sırasında çocuklarını okul bahçesi ya da önünde bekleyecek olan aileler için de geçerli.

Kalem suresinin içerisinde geçen sınav duası bu aşamada hem kısa hem de oldukça etkili. Arapça okunuşu şu şekilde: "Rebbi ethılni müdhale sıdkin ve ahricni muhrace sıdkin vec al li min ledünke sültanen nasira."

Sınav Duası Anlamı

Sınav duasının sınava girilmeden önce üç kez ve sınav sırasında da öğrenci ve ailesi tarafından okunması halinde Allah, sınava giren / girecek olan öğrenciye yardımcı olur.

Sınav duasının Türkçe anlamı şu şekildedir: "Ya Rabbi! Beni doğru giriş ile girdir ve doğru çıkış ile çıkar. Ya Rab, katından bana yardımcı kuvvet nasip eyle"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.