Listede 1,5 Milyon size son oluru 666 Bin Lira

Listede 1,5 Milyon size son oluru 666 Bin Lira
Türkiye'de 2024 model sıfır kilometre Toyota Corolla 1.5 milyon TL üzerindeki liste fiyatına rağmen ÖTV muafiyeti ile 666.000 TL'ye satılacak. Otomobil piyasasında yaşanan maliyet artışları firmaların fiyat artışı yapamaması nedeniyle krize neden oluyor. Firmalar ÖTV muafiyeti gibi çözümleri üretiyor işte detaylar.

ÖTV muafiyeti ile 2024 model sıfır kilometre Toyota Corolla 1.5 milyon TL üzerindeki liste fiyatına rağmen 666.000 TL'ye satılacak.

Türkiye otomobil piyasasında yaşanan maliyet artışları firmaların fiyat artışı yapamaması nedeniyle krize neden olurken firmalar ÖTV muafiyeti gibi çözümlerle bu durumu aşmaya çalışıyor.

Bu fırsattan yararlanmak isteyen müşterilerin yüzde 90 ve üzeri engelli olmaları ve bunu sağlık raporu ile belgelemeleri gerekiyor.

ÖTV muafiyeti kapsamında liste fiyatı 1.591.200 TL'yi geçmeyen sıfır kilometre otomobiller için ÖTV maliyeti tamamen kaldırılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın ÖTV muafiyeti sisteminde değişiklik yapma hazırlığında olduğu ve bu fırsatın kısa süreli olabileceği belirtiliyor.

Bu yüzden araç almak isteyenlerin acele etmeleri öneriliyor. Yasal düzenlemeler sonrası bu tür fırsatlar daha da zorlaşacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.