Maliyeti 125 Lira Olması Gereken Satış Fiyatı 195 Lira

Maliyeti 125 Lira Olması Gereken Satış Fiyatı 195 Lira
Satış fiyatı 195 liraları gören oysa maliyeti henüz yüz yirmi beş liradan olan bu ürünle ilgili yeni gelişmeler var işte detaylar.

Yıl olmuş 2024 toplanan bu üründe aslında maliyeti belli miktarları görürken satışının maliyetin iki katı haline gelmesi ise bunu üreten için toplayan için satan içinde ayrı bir dert olmaya devam ediyor.

Hal böyle olunca Fındık toplanması kurutması sonra ayıklatmak için fındık patozu için verilen ücret olsun hepsi bu konudaki kahrın merdiven basamaklarında etkili oluyor ve sonuca baktığında ise ürünü mal etmenin fiyatı 125 lira olurken satış fiyatları 295 liraları görmesi tuhaf oluyor işte detaylar.

Çiftçiler Sendikası (Çiftçi-Sen) Genel Başkanı Ali Bülent E. ve Genel Sekreteri Bahri Ö. fındık hasat sezonu yaklaşırken henüz açıklanmayan alım fiyatına ilişkin bir değerlendirme yaptı.

Erdem ve Öner AKP hükümetinin tarım politikalarını eleştirerek devletin sermayeden yana tavır aldığını savundu.

Fındık üretiminde kilogram başına maliyetin 1245 TL olduğunu hesaplayan ikili maliyet fiyatına yüzde 25 kar payı ve en az yüzde 25 refah payı eklenmesi gerektiğini belirtti.

Bu hesaplamaya göre fındığın alım fiyatının en az 195 TL olması gerektiğini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.