MEB Tarafından Yapılan BİLSEM Bireysel Değerlendirme Sınavında Kaç Puan Almak Gerekiyor?

MEB Tarafından Yapılan BİLSEM Bireysel Değerlendirme Sınavında Kaç Puan Almak Gerekiyor?
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Bilim Ve Sanat Merkezleri ön değerlendirme süreci geçtiğimiz aylarda tamamlandı. Sonuçlar açıklandı. Şimdi sırada BİLSEM bireysel değerlendirme sınavı var. 1, 2, 3. sınıf öğrencilerin bu sınavdan kaç puan almaları gerekiyor? Sınavlar hangi tarih aralıklarında yapılacak?

BİLSEM sınav takvimi, her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir ilgi ile takip ediliyor. 1, 2, 3. sınıf öğrencilerin yeteneklerini belirlemek aamacıyla yapılan ön değerlendirme aşaması tamamlandı. Şimdi öğrenciler ikinci aşama olan bireysel değerlendirme aşamasına geçtiler. BİLSEM bireysel değerlendirme sınavında kaç puan almak gerekiyor?

BİLSEM Bireysel Değerlendirme Sınavında Kaç Puan Almak Gerekiyor?

MEB tarafından yapılan 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılı Bilim Ve Sanat Merkezleri ön değerlendirme sonuçları geçtiğimiz aylarda açıklandı. Elde edilen sonuçlar, yetenekli 1, 2, 3. sınıf öğrencileri açısından büyük önem taşıyor.

Şimdi sırada Bireysel Değerlendirme Sınavları var. Süreç 26 Mayıs - 26 Temmuz 2024 tarihleri arasında gerçekleşecek. Sonuçlar öğrencilere 31 Temmuz 2024'te duyurulacak.

BİLSEM Bireysel değerlendirme sınavında öğrencilerin almaları gereken puanlar ise şu şekilde belirlendi:

• Genel Zihinsel Yetenek : 130 ve üzeri

• Resim Yetenek : 85 ve üzeri

• Müzik Yetenek : 70 ve üzeri

Bu puanları alan öğrenciler Bilim Ve Sanat Merkezleri'ne kayıt yaptırma hakkı elde edecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.