MEMUR - EYT - SSK - BAĞKUR Son Durumlar Nedir

MEMUR - EYT - SSK - BAĞKUR Son Durumlar Nedir
SSK BAĞKUR MEMUR ve EYT son durumlar ne oldu diye merak ediliyordu bir süredir ve işte meclis bu konuda toplantılarına başladı ve merak edilen konular gündeme geldi işte detaylar.

BAĞKUR SSK EYT Torba yasa gündemi beklenen ve merak edilen konular arasındaydı meclis de işte bu sebeple toplantılarına devam etmektedir işte detaylar.

EYT düzenlemesiyle emekli olan birçok kişi emekli maaşlarının yetersizliği nedeniyle çalışmaya devam etmek zorunda kaldı. İşverenlere sağlanan %5 prim desteğinin sona ermesiyle işverenlerin maliyet artışını kabul etmeyip EYT'li çalışanları işten çıkarabilecekleri öne sürüldü.

Bir partili grup başkanı yeni vergi yasa tasarısıyla bu desteğin sona erdiğini açıkladı. Gazetecilerden biri işverenlerin maliyet artışını karşılamayabileceğini ve EYT'lilerin işlerini kaybedebileceğini sosyal medyada belirtti.

2023'te EYT kapsamında 21 milyon kişi emekli olurken bu yıl EYT'lilerin yarısı çalışmaya devam ediyor. EYT düzenlemesinin toplam maliyeti 5773 milyar TL olup bu düzenleme sigortalıların emeklilik tarihlerini 6 yıl erkene çekti.

Bu durum SGK'nın prim gelirlerini azaltırken emekli maaşı ve sağlık ödemelerini artıracaktır.

4017 milyar Lira maaş ödemesi 137 milyar Lira bayram ikramiyesi ve de 162 milyar Lira prim kaybı öngörülüyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.