MİT'e girmek kolay değil: NOT ORTALAMASI - ALES - YDS + NİYET MEKTUBU

MİT'e girmek kolay değil: NOT ORTALAMASI - ALES - YDS + NİYET MEKTUBU
MİT Akademisi başvuru şartları 2024 için lisansüstü adayların başvurularının başlamasıyla gündemde. Milli İstihbarat Teşkilatı 35 yaşına kadar olan lisansüstü adayları kabul edecek. MİT Akademisi'ne başvuruların nasıl yapılacağı ve başvuruların ne zaman sona ereceği merak ediliyor. MİT'e girmek kolay değil: NOT ORTALAMASI - ALES - YDS + NİYET MEKTUBU! İşte tüm detaylar.

Milli İstihbarat Akademisi 2024/2025 Eğitim Öğretim Yılı Güz Dönemi lisansüstü programları için başvuruları başlattı.

MİT'e girmek kolay değil: NOT ORTALAMASI - ALES - YDS + NİYET MEKTUBU

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları arasından 35 yaşına kadar olan lisans mezunları en az 25 not ortalaması ve ALES’ten en az 75 puanla başvurabilecek. İngilizce YDS veya eşdeğer sınavlardan en az 80 puan almak ve niyet mektubu sunmanız da gerekiyor.

Başvurular 5 Temmuz’a kadar "basvuru.mia.edu.tr" adresinden yapılacak. Başarılı adaylar yazılı sınav ve mülakat sonrası ilk 15’e girerek programa kayıt hakkı kazanacak.

MİT KABUL BAŞVURU EKRANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.