O bölüme fırsat verilirse Alanya'ya döviz yağacak

O bölüme fırsat verilirse Alanya'ya döviz yağacak
 Yazar / Alanya Medya
Dünyada örnekleri çok. Özellikle yemek kültürü ve sektörü milyarlarca doların döndüğü bir sektör. Peki Alaaddin Keykubat Üniversitesi'nin hangi bölümü bize bu imkanı sunabilir?

Türk mutfağı dünya mutfağı ile kıyaslandığında engin bir deniz gibidir. Alaaddin Keykubat Üniversitesi Gastronomi ve mutfak sanatları bölümü bize değer katacak olan bölümdür.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü turizm ve ağırlama endüstrisinin en önemli alanlarından birisi olan yiyecek ve içecek sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilere ulusal ve uluslararası düzeyde faaliyet gösteren işletmelerde çalışmaları için gerekli bilgi, beceri ve alışkanlıkları kazandırmayı hedeflemektedir.

Eğer yeterli destek ve imkan sağlanırsa Alanya tüm dünyanın gördüğü gastronomi lokasyonlarından biri olabilir. Bu alana destek ve teşvik verilirse Alanya'da turizmin süresi 12 aya çıkacaktır. Bunun yanında Alanya'da düzenlenecek olan uluslar arası yemek festivalleri ve yarışmalar neticesinde ilçemize adeta dolar ve turist yağar.

Alanya Medya/ ÖZEL HABER

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.