O Kişilere Maaşını SGK Verecek

O Kişilere Maaşını SGK Verecek
SGK duyuru ile ilan etti ve cinsiyet farkı gözetmeksizin o kişilere hem erkek hem kadın olarak şartlar tamamsa maaş bağlanması an meselesi olacak denildi işte konuya ilişkin detaylar.

Duyuru ile ilan edilene göre SGK o kişilerin maaşlarının ödenmesi konusunda detayları ön bilgilerle belirtmeye devam ediyor ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın o kişilere maaş ödemelerini bu kurum üstlenmiştir.

SGK cinsiyet farkı gözetmeksizin hem erkeklere hem de kadınlara maaş bağlayacağını duyurdu ve dul maaşıyla ilgili olarak sadece kadınların bu haktan yararlanabileceği yanılgısı mevcut; oysa sosyal güvenlik düzenlemelerinde cinsiyet ayrımı bulunmuyor.

Bu nedenle eşini kaybeden erkekler de dul maaşı alabiliyor ve dul maaşı almak için ölen eşin en az 1800 gün sigorta primi ödemiş olması gerekiyor; SSK kapsamında olanlar için ise 5 yıl sigorta ve 900 gün prim şartı var.

Dul aylığının miktarı erkeğin çalışma ve emeklilik durumuna göre değişiyor: Çalışan veya emekli bir erkek ölen eşinin maaşının %50’sini alırken çalışmayan ve sigortalı olmayan bir erkek %75’ini alıyor.

Emekli Sandığı’na tabi olanlar için ise farklı düzenlemeler bulunuyor ve dul aylığı yeniden evlenene kadar devam ederken yetim aylığı yaş sınırı olmaksızın baba veya annesini kaybeden erkek çocuklara uzun süreli olarak ödeniyor.

Başvurular ilgili sigorta müdürlüklerine yapılıyor ve ödemeler sigortalının ölüm tarihini takip eden ilk aydan itibaren başlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.