PTT coşkuda Vites Artırdı Tek Seferlik 2891 TL verecek

PTT coşkuda Vites Artırdı Tek Seferlik 2891 TL verecek
PTT tek sefer olmak üzere vatandaşın imdadına hınzır gibi yetişmesini biliyor ve tam 2 bin sekiz yüz doksan bir liralık bir tutar verecek işte detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı belirli şartları sağlayan vatandaşlara 2024 yılında tek seferlik 2 bin 891 TL para yardımı yapacağını açıkladı ve bu yardım yaşlı ve engelli aylıkları engelli yakını maaşı çocuk parası ve kronik rahatsızlık ödemeleri gibi sosyal yardımlarla ihtiyaç sahibi kişiler içindir.

Aynı zamanda bu tutar dar gelirli vatandaşların ekonomik yükünü hafifletmeyi amaçlıyor.

"Vefat Yardımı" adı altında yapılan bu ödemeden 3294 sayılı yasa kapsamında 15 Nisan 2022 sonrası yakını vefat eden Türk vatandaşları faydalanabilecek.

SYDV'ler tarafından haftalık olarak belediyelerden alınan vefat listeleri üzerinden belirlenen hanelere yardım yapılacak.

Belediye listeleri beklenmeksizin ölüm belgesi sunarak da süreç başlatılabilir.

Başvuru için e-Devlet Kapısı veya SYDV'lere müracaat edilebilir ve onaylanan başvurular sonucunda ödeme hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak veya en yakın PTT şubesinden alınabilecektir.

Detaylı Bilgi için tıklayınız.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.