PTT müjde üstüne müjde verdi

PTT müjde üstüne müjde verdi
 Yazar / Alanya Medya
İşte o beklenen PTT müjdesi geldi beklendiğinden daha da güzel geldi işte detaylar.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekonomik zorluk çeken ve çoklu doğum yapmış ailelere yönelik yeni bir para yardımı programı başlattı.

"Çoklu Doğum Yardımı" adı verilen bu program 0-24 ay arasındaki bebeklerin beslenme ve öz bakım ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor.

Yardım 3294 sayılı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Yasası kapsamında hane içi kişi başına düşen aylık geliri asgari ücretin üçte birinden (bu yıl için 5.667 TL) az olan ailelere verilecek.

Başvurular ailelerin ikamet ettiği il veya ilçedeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları (SYDV) aracılığıyla yapılacak.

Onaylanan başvurular için çocuk başına iki ayda bir 400 TL ödeme PTT aracılığıyla hak sahiplerinin hesaplarına yatırılacak.

Ailede sosyal güvencesi olan bir üyenin bulunması bu yardımdan faydalanmaya engel teşkil etmeyecek.

Program bebeklerin temel ihtiyaçlarını karşılamak ve ailelerin üzerindeki ekonomik yükü hafifletmek amacıyla oluşturulmuş bir sosyal destek mekanizması olarak dikkat çekiyor.

Bu yardım özellikle düşük gelirli aileler için önemli bir destek olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.