Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı kadroları ve başvuru şartları belirlendi!

Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı kadroları ve başvuru şartları belirlendi!
Sahil Güvenlik 300 uzman erbaş alımı yapacak. Başvuru şartları belirlendi. Kimler başvuru yapacak? Başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Sınav takvimi belli oldu mu? Hangi branşlar için uzman erbaş alımı yapılacak?

Sahil Güvenlik tarafından uzman erbaş alımı yapılacak. Farklı branşlarda 300 uzman erbaş alımı için başvuru detayları adaylar tarafından merak ediliyor. Başvuru şartları neler? Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı için sınav takvimi açıklandı mı?

Sahil Güvenlik Uzman Erbaş ALımı

Başvuru sürecinin e-Devlet üzerinden, https://www.turkiye.gov.tr/sahil-guvenlik-komutanligi-is-basvurusu adresi kullanılarak 3 - 14 Haziran 2024 tarihleri aralığında yapılacağı Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı için kadrolar belirlendi:

Topçu, motorcu, telsizci, elektrikçi, ikmal ve kurbağaadam kadroları için adaylar tarafından yapılacak olan başvurular kabul edilecek.

Sahil Güvenlik Uzman Erbaş Alımı Sınav Takvimi

Sahil Güvenlik uzman erbaş alımı için başvuru yapan adaylar arasından bbelirlenecek isimler, 16 Temmuz 2024'te sonuçların açıklanması ile netleşecek.

Sonuçlar belirtilen tarihte www.sg.gov.tr adresi üzerinden açıklanacak. Yazılı sınav ve ikinci seçim sürecine girecek adayların isimleri, yanlarında bulundurmaları gereken belgeler listesi ile birlikte, belirtilen adres üzerinden yayımlanacak.

Sonuçlarını öğrenen adaylar bu sırada sınav tarihleri ve sınav yerleri ile ilgili bilgileri de edinmiş olacaklar.

Sahil Güvenlik Uzman Erbaş Alımı Başvuru Şartları

• T.C. vatandaşı - erkek olmak,

• En az Lise ya da dengi okul mezunu olmak,

• 1 Ocak 1997'den önce doğmamış olmak,

• Askerlik görevini yükümlü ya da sözleşmeli erbaş ya da er olarak yapmış ya da yapıyor olmak,

• Askerlik görevini yapmış olanlar için, 3 Haziran 2019 tarihi sonrasında terhis olmuş olmak,

• Askerlik görevini yapmakta olanlar için, askerliğini yapmakta olduğu birlikten UZMAN ERBAŞ OLACAKLAR İÇİN NİTELİK BELGESİ almak ve burada kanaat olarak "Uzman erbaş olabilir" ibaresi bulunmak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.