SGK iadeleri Toplu geri ödemeyi başlattı

SGK iadeleri Toplu geri ödemeyi başlattı
Toplu ödemeleri başlatan SGK hak sahiplerine bire birer paralarını iadelere başladı işte detaylar.

SGK emekli olamayanlar için prim iadesi çalışmalarına başladı ve toplu ödeme almak için gerekli şartlar belirlendi. Emeklilik sistemindeki değişiklikler özellikle Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) için önemli gelişmeler içeriyor. EYT'lilerin emekli olma süreci Mart 2023'te başladı ancak bazı vatandaşlar prim günlerini tamamlayamadıkları için emekli olamadı. SGK bu durumdaki kişilere toplu para iadesi yapacağını açıkladı.

Emeklilik sürecinde yaş prim ödeme günü ve hizmet yılı olmak üzere üç temel kriter bulunuyor. EYT düzenlemesiyle yaş sınırlaması kaldırılırken prim ödeme ve hizmet yılı kriterleri önem kazandı. 1999 öncesi işe girenler yaş beklemeden emekli olabiliyor.

SGK prim ödeme şartını tamamlayamayan bireylere talep üzerine prim iadesi yapıyor bu yalnızca 1999 sonrası işe başlayanlar için geçerli. Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş prim iadesi almak yerine eksik prim günlerini tamamlayarak emeklilik hakkından faydalanmayı tavsiye ediyor.

Emeklilik maaşın yanı sıra sağlık sigortası gibi ek sosyal güvenlik hakları da sunduğundan emeklilik için gerekli kriterlerin tamamlanması uzun vadede daha fazla fayda sağlıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.