SGK’nın çoklu maaş sistemi aktif oldu! Hak sahipleri kuyruklar oluşturdu!

SGK’nın çoklu maaş sistemi aktif oldu! Hak sahipleri kuyruklar oluşturdu!
Emeklinin yaşam kalitesini arttırıcı faaliyetleri ile öne çıkan Sosyal Güvenlik Kurumu ekonomik koşulları yeterli olmayan ve şartları karşılayan vatandaşa yönelik çoklu maaşı sistemini aktif hale getirdi. İsteyenler ve şartları karşılayanlar kuruma başvuruda bulunarak bu faydadan yararlanabilecek. İşte konu ile ilgili merak edilenler

Ekonomik olarak toplumda oluşan dengesizliği ortadan kaldırarak vatandaşların refahını öne çıkaran ve yaşam kalitesini arttıran fırsatlar sunan SGK çoklu maaşı hizmetini uzun süredir vatandaşlarına sunuyor. Hak sahipliği bulunanlar aylık en az 3 adet maaşı hesabında buluyor.

SGK'nın çoklu maaşı alma sisteminden faydalanmak isteyenlerin bazı şartları karşılaması gerekiyor. Kendi emekliliği bulunan bir kadın düzenli olarak maaşını alırken vefat eden eşinden dolayı dul aylığı alabiliyor. Ayrıca vefat eden anne ya da babasından dolayı da yetim aylığı alma hakkına sahip oluyor.

Onlar Üç Maaş Birden Nasıl Alıyor?

Konuya biraz daha detaylı yaklaşalım. Bir kadın evli fakat eşi vefat etmişse eşinin Bağ-kur veya Emekli Sandığı aracılığı ile emekli aylığı alabiliyor. Aynı kadının anne ya da babası vefat etmişse ve yeniden evlenmemişse, sigortalı bir işte çalışmıyorsa yetim aylığı alabiliyor. Bu kadının hem kendi emekliliği hem dul aylığı hem de anne ve babasından kaynaklı yetim aylığı alması üç farklı kaynaktan maaş almasını sağlıyor.

Erkekler için durum daha farklı. Erkeklerin yetim aylığı alma hakkı bulunmuyor. Genellikle bu eğitim durumu ile sınırlanıyor. Erkek çocuk olup üniversite okuyanlar 25 yaşına kadar yetim aylığı alabiliyor ancak eğitim görmüyorsa 18 yaşına kadar bu haktan faydalanıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.