Sınava Girerken Yanımda Su Ve Şeker Bulundurabilir Miyim? MEB yanıtladı!

Sınava Girerken Yanımda Su Ve Şeker Bulundurabilir Miyim? MEB yanıtladı!
LGS'ye girecek öğrenciler ve yakınları merak ediyor: Sınava girerken yanımda su ve şeker bulundurabilir miyim? Milli Eğitim Bakanlığı konuya detaylı bir açıklama getirdi. Sınav salonuna şeker alınmayacak ama su, o şart sağlanırsa alınabilecek.

LGS'ye girecek 1 milyonu aşkın öğrenci, "Sınava girerken yanımda su ve şeker bulundurabilir miyim?" sorusunun yanıtlarını internet ortamında araştırıyor. Öğrencilerin sınava girerken yanlarında çanta ve cüzdan bulundurmamaları gerektiği, akıllı telefon ve diğer elektronik cihazları bulundurmanın yasak olduğu Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile belirtildi.

Sınava Girerken Yanımda Su Ve Şeker Bulundurabilir miyim?

8. sınıf öğrenciler için iki oturum halinde uygulanacak olan LGS'nin 1. oturumu 75; 2. oturumu ise 80 dakika sürecek. Haziran ayının gelmesi ile birlikte ısınan havalar, öğrencilerin bol su içmelerini gerekli kılıyor. Bu durum hem vücudun ihtiyacı olması hem de sınav konsantrasyonunun sağlanması açısından önemli.

Benzer durum şeker için de geçerli. Kan şekeri düşen öğrencilerin, ağızlarına alacakları bir kesme şeker, sınav sırasında kendilerini daha iyi ve rahat hissetmelerini sağlayabilir. Bu nedenle öğrenciler LGS'ye girerken yanlarında su ve şeker bulundurup bulunduramayacaklarını araştırıyorlar.

Milli Eğitim Bakanlığı, LGS'ye, üzerinde bandajı, etiketi bulunan su şişesinin etiket ya da bandajının çıkarılmasının sonrasında sınava sokulmasında herhangi bir sıkıntı olmadığını belirtti. Ancak şeker dahil olmak üzere herhangi bir yiyeceğin sınav salonuna alınmasına izin verilmeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.