Soğuk Baklavayı sevmeyen kalmayacak Birde evde yapılanı deneyin

Soğuk Baklavayı sevmeyen kalmayacak Birde evde yapılanı deneyin
Son yılların popüler tatlılarından soğuk baklava hazır baklava yufkası ile kolayca yapılabilir. Bayramda klasik baklava tariflerinden sıkılanlar için pratik bir alternatif olacaktır.

Soğuk baklava bayram için klasik tatlılardan sıkılanlar için pratik bir alternatif olarak hazır baklava yufkası ile kolayca yapılabilir. Bu tarifte şerbet için su süt ve şeker karıştırılarak kaynatılır ve soğumaya bırakılır.

Tereyağı eritilip köpüğü alındıktan sonra sıvı yağ eklenir. Yufkalar tezgaha serilip boracam boyutunda kesilir ve her kat arası yağlanarak dizilir. Fıstıklar eklenip tekrar yufkalar kat kat yerleştirilir.

170 derece fırında 45 dakika pişirilen baklava 10 dakika dinlendirildikten sonra soğuk şerbet dökülerek 2-3 saat bekletilir. Üzeri kakao pudra şekeri ve rendelenmiş çikolata ile süslenir Antep fıstığıyla servis edilir.

TARİFİ
İlk olarak şerbetimizi yapmakla başlayın. Tencereye su, süt ve şekeri koyarak şeker eriyinceye kadar karıştırın. 5 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.

Tereyağını eritin. Üzerin de oluşan köpüğü almak içinde süzgecin içine havlu kağıt serin ve tereyağını dökün. İyice süzüldükten sonra köpükten arınan tereyağının içerisine sıvı yağ ekleyin.

Yufkalarınızı tezgaha serin ve borcam boyutunda kesin. Yufkaları ikiye ayırın. Alt tabana 20 yaprak, üst tabana da 22 yaprak kullanabilirsiniz. Üzeri için ayırdığınız yufkaları temiz bir beze sarın ki kurumasın. Çok ince oldukları için çabuk kuruyorlar.

Borcamı yağlayın. Bir yaprak yufkanızı borcama yerleştirip üzerini yağlayın.

Her yufka arasını yağlayarak üst üste dizin.

En üst yufkayı serip üzerini yağlamadan fıstıkları yayın ve biraz yağ gezdirin.

Geri kalan yufkaları da aynı şekilde her katı yağlayarak üst üste dizin. İstenilen büyüklükte kare kare kesecek üzerine kalan yağı sürün.
170 derecelik önceden ısıtılmış alt üst ayar fırında yaklaşık 45 dakika üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Altının iyice piştiğinden emin olun.
Baklavanızı piştikten sonra 10 dakika dinlendirin. İlk sıcağı çıkan baklavanıza soğuk şerbeti kepçe yardımıyla dökün. 2-3 saat dinlenmeye bırakın.

Tatlının üzerine kakao ve pudra şekerini karıştırın ve her yerine gelecek şekilde eleyin. Rendelenmiş çikolatayı da üzerine serpin.
En son olarak Antep fıstığıyla süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.