Son Dakika Torba yasa İçinde neler var Neleri kapsıyor Kimleri sevindirecek

Son Dakika Torba yasa İçinde neler var Neleri kapsıyor Kimleri sevindirecek
Torba yasa ile ilgili son gelişmeler büyük ilgi görüyor. 9. Yargı Paketi'nin TBMM gündemine gelmesiyle birlikte torba yasa maddelerinin çoğu kabul edildi. Bu düzenlemeler arasında 3600 ek gösterge, BAĞKUR 7200 günden emeklilik ve ev hanımlarına prim desteği işte detaylar.

Torba yasa TBMM gündeminde büyük ilgiyle takip ediliyor ve önemli maddeler içeriyor. 9. Yargı Paketi'nin gündeme girmesiyle 86 maddenin 55'i kabul edildi. 3600 ek gösterge Bağkurun 7200 günden emekliliği ev hanımlarına prim desteği gibi konular öne çıkıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan 3600 ek göstergenin yürürlüğe girdiğini ve devlet memurları için de düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Bağkur prim gün sayısının 7200'e düşürülmesi ve ev hanımlarına prim desteği çalışmaları sürüyor. Torba yasa maddeleri TBMM'de görüşülmeye devam ediyor ve ne zaman kabul edileceği merak ediliyor. Yasada 3600 ek gösterge Bağkur 7200 günden emeklilik ev hanımlarına prim desteği gibi önemli maddeler bulunuyor.

86 maddelik torba yasanın 55 maddesi kabul edilmiş durumda kalan maddeler arasında ekonomik ve sosyal güvenlik düzenlemeleri yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emeklilik reformları ve 3600 ek gösterge düzenlemesi hakkında açıklamalar yaparak bu düzenlemelerin torba yasada yer alacağını belirtti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.