Son günlerin Popüleri SİZCE Tekne mi Otel mi

Son günlerin Popüleri SİZCE Tekne mi Otel mi
Peki turizm tatil ortamında siz ce hangisi ideal otel mi tercih ederdiniz tekne mi hangisinin daha avantajlı olduğunu aşağıdaki bilgilerde bulabilirsiniz işte detaylar.

Tatil fiyatlarının yüksek olduğu bu dönemde otel fiyatlarının tekne fiyatlarına kıyasla daha uygun olduğu görülüyor. Bodrum Göcek Çeşme ve Alaçatı gibi popüler tatil yerlerinde hem otel hem de tekne kiralama ücretleri cep yakıyor. Otel konaklamalarında yiyecek-içecek fiyatlara dahilken tekne tatilinde bu maliyetler müşteriye ait oluyor.

Örnek vermek gerekirse Çeşme ve Alaçatı'da üç kamaralı motoryatların günlük fiyatı 1.200 eurodan başlarken butik otellerde oda fiyatları 4 bin liradan başlıyor. Bodrum'da ise fiyatlar daha da yüksek olup lüks otellerde dört gecelik konaklama 5 milyon 760 bin liraya kadar çıkabiliyor. Göcek'te ise tekne fiyatları 2.500 eurodan başlayıp otel fiyatlarına göre daha pahalıdır.

Genel olarak otel tatilleri tekne tatillerine göre daha hesaplı ve yiyecek-içecek masrafları dahil olduğundan daha avantajlı görünüyor. Tatilde otel ve tekne seçeneklerinin maliyetleri karşılaştırıldığında otel fiyatlarının genel olarak tekne fiyatlarına göre daha uygun olduğu görülüyor.

Özellikle Bodrum Göcek Çeşme ve Alaçatı gibi popüler tatil bölgelerinde hem otel hem de tekne fiyatları yüksek. Otellerde yiyecek ve içecek ücreti genellikle fiyata dahilken teknelerde bu maliyet tamamen müşteriye ait.

Üç kamaralı motoryatların günlük kiralama bedelleri Çeşme'de 1.200 Euro'dan Göcek'te 2.500 Euro'dan başlarken Bodrum'da bu rakamlar daha da artıyor.

Otel fiyatları ise oda kahvaltı konseptinde daha uygun olup günlük fiyatlar 4 bin liradan başlıyor. Göcek’te en ucuz tekne fiyatı 88 bin lirayken otel konaklaması daha ekonomik.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.