Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Yönetmeliği Değişti! Değişiklik Resmi Gazete'de Yayınlandı

Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Yönetmeliği Değişti! Değişiklik Resmi Gazete'de Yayınlandı
Sözleşmeli öğretmen mülakat yönetmeliği değişti. Yapılan değişiklik, 14 Mayıs 2024 Salı günü için hazırlanan Resmi Gazete'de yayınlandı. Atama sürecinde mülakat sırasında bu değişiklik öğretmen adaylarını nasıl etkileyecek?

Sözleşmeli öğretmen mülakat yönetmeliği değişti. Çok sayıda tepki almasına karşın, öğretmen atama sürecinde mülakat kaldırılmadı. Ancak Resmi Gazete'de 14 Haziran 2024 Salı günü (Bugün) yayınlanan bir yönetmelik değişikliğine gidildi.

Değişen yönetmeliğe göre, öğretmen atama sürecinde uygulanacak olan mülakat ile öğretmen adaylarının KPSS'de almış aldıkları puanlar, atamalarını %50 oranında etkileyecek. Yani artık sadece mülakat puanı, öğretmen adaylarının atanmaları sürecinde etken olmayacak.

Sözleşmeli Öğretmen Mülakat Yönetmeliği Değişti!

Resmi Gazete'de konuya yönelik yayınlanan karar kapsamında, mülakat puanının %50'si ile KPSS puanının %50'sinin alınıp toplanarak elde edilen puanın, öğretmen atama sürecini birlikte etkileyeceği belirtildi.

Sözleşmeli öğretmen mülakat yönetmeliği değişti ve bu değişiklik Resmi Gazete'de "Sözleşmeli Öğretmen İstihdamına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" başlığı ile yayınlandı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin konu hakkında yapmış olduğu açıklamada, öğretmen adaylarının haklarının kesinlikle ve kesinlikle yenmeyeceğine değinmişti. Çünkü atama sürecinde mülakatın kaldırılmasını isteyen büyük bir kesim, öğretmen adaylarının bu süreçte hakkının yendiğini düşünmekteydi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.