Staj çıraklık mağduru Beklenen müjde hazır Yakında sesi duyulacak

Staj çıraklık mağduru Beklenen müjde hazır Yakında sesi duyulacak
Uzun süredir beklenen müjde geldi. Staj ve çıraklık mağdurları için emeklilik haklarında yeni düzenlemeler yapılıyor işte beklenen detaylar şu şekildedir.

Staj ve çıraklık mağdurlarına yönelik emeklilik haklarında yeni düzenlemeler yapılmakta olup staj ve çıraklık sürelerinin sigortalılık başlangıcı sayılması için çalışmalar sürmektedir. Bu düzenleme ile mağdurlar prim günlerini tamamlayarak erken emeklilik hakkı kazanabileceklerdir.

1999 öncesi ve sonrası staj ve çıraklık süreleri sigorta başlangıcı olarak kabul edilecek ve borçlanma imkanı sunulacaktır. Bu değişiklik mağdurlara daha erken emeklilik iyileşmiş emeklilik hakları ve sağlamlaşmış sosyal güvence sağlayacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve TBMM’deki çalışmalar devam etmekte olup mağdurlar belgelerini hazırlayıp yasal düzenlemeleri takip etmelidir. Bu gelişme milyonlarca insan için umut ışığı olmuştur.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.