Tehlike büyük Zararı tam 28 Trilyon Dolar

Tehlike büyük Zararı tam 28 Trilyon Dolar
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri yaklaşan hatta tüm dünyayı yakından ilgilendiren büyük bir tehlike hakkında bildirilerde bulundu işte detaylar.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk BM İnsan Hakları Konseyi'nin 56'ncı Oturumunda yaptığı konuşmada 2000-2019 yılları arasında iklim değişikliği nedeniyle dünya genelinde en az 28 trilyon dolarlık kayıp ve zarar meydana geldiğini belirtti.

Türk iklim değişikliğinin buzulların erimesi okyanusların ısınması orman yangınları ve su kaynaklarının kuruması gibi etkileri nedeniyle dünya üzerinde büyük bir tehdit oluşturduğunu vurguladı.

Küresel sıcaklık artışının önümüzdeki beş yıl içinde yüzde 80 ihtimalle sanayi öncesi döneme göre 15 dereceyi aşacağını ifade eden Türk iklim değişikliği sebebiyle milyonlarca insanın yerinden olduğunu ve insan hakları yaşam hakkı gıda ve sağlık haklarının etkileneceğini belirtti.

Türk birde işçilerin sıcaklık nedeniyle yaşadığı ölümlerin üçte birinden fazlasının iklim değişikliğinden kaynaklandığını söyledi ve iklim değişikliğiyle mücadele için "iklim finansmanı" sağlanması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.