Umutlar artırıyor EMEKLİ ZAM beklentileri daha da yeşeriyor

Umutlar artırıyor EMEKLİ ZAM beklentileri daha da yeşeriyor
Emekli zam konusunda her gün yapılan haberlerle gündem devam ediyor ve emekli vatandaşın beklediği zam ise çok yakında olarak görülüyor işte konunun daha geniş detayları şu şekildedir.

BAĞ-KUR SSK için yayımlanacak zammı bekleyen milyon sayıdaki emekli için umutlar artık daha da yeşeriyor ve beklenen o an yakında gelecek görünüyor. Enflasyon verileri sonrası kök maaş yüzde yirmi dörtte yetmiş üç olarak zamlandı. Düzenleme sonrası ise kök maaşla beraber yeni maaşlarda belirdi işte diğer ayrıntılı detaylar ise şu şekilde gelişti.

2024 yılı için SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yönelik önemli düzenlemeler yolda. 6 aylık enflasyon verileri doğrultusunda emekli kök maaşlarına yüzde 24.73 oranında zam yapılırken en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak güncellenecek. Bu düzenleme ile kök maaşı 8 bin TL'nin altında olan yaklaşık 2 milyon emeklinin maaşı artacak. Memur maaş katsayısı da yüzde 19.31 oranında artırılarak tüm aylıklarda bu oranda bir artış sağlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek tarafından imzalanan genelgeyle duyurulan bu zam oranları emekli maaşlarının e-devlet sistemine yüklenmesiyle emekliler tarafından da görüntülenebilir hale geldi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.