Velilerin telaşı Özel okullarda kayıt mesaisi

Velilerin telaşı Özel okullarda kayıt mesaisi
Veliler özel okul kayıt sezonun açılmasıyla beraber soluğu okullarından özel olan okulların önünde almaya başladı işte detaylar.

Özel okullarda kayıt telaşı Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında puanla öğrenci alacak liseler için kesin kayıt gününde yoğun bir şekilde yaşandı. Adaylar ve velileri sabahın erken saatlerinde istedikleri okulların önünde sıraya girdiler. Okullar ön kayıt döneminin ardından kontenjanlarına göre asil ve yedek listeleri açıkladılar. Kayıt süreci asil listedekilerin isimlerinin okunmasıyla başladı.

Yedek listedekiler heyecanla asil öğrencilerin kayıt durumunu takip etti. Öğrenci ve veliler bu sürecin sınavdan daha stresli olduğunu belirtti.

Özel okullardaki yüksek fiyatlar ve ücret farkları dikkat çekerken Türkiye Özel Okullar Derneği yetkilisi okulların puanlarını düşürebileceğini söyledi.

Hazırlık sınıfı fiyatları ise İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi'nde 982 bin TL SEV Amerikan Koleji'nde 975 bin TL ve Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'nde 953 bin TL gibi rakamlara ulaştı.

HAZIRLIK SINIFI FİYATLARI

- İstanbul Özel Saint-Joseph Fransız Lisesi 982 bin 335 TL

-SEV Amerikan Koleji Özel SEV Lisesi 975 bin TL

-Notre Dame de Sion Fransız Lisesi 953 bin 180 TL

-Özel Alman Lisesi 905 bin TL

-Saint Benoit Fransız Lisesi 890 bin TL

-Sainte Pulcherie Fransız Lisesi 862 bin TL

-Saint Michel Fransız Lisesi 833 bin TL

-Özel İzmir Amerikan Koleji 775 bin TL

- İzmir Özel Saint Joseph Fransız Lisesi 750 bin TL

-Özel Tarsus Amerikan Koleji 736 bin TL...

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.