Yeni memur ve emekli maaşları İşte Tarih belli oldu

Yeni memur ve emekli maaşları İşte Tarih belli oldu
İşte ekmekliler ve memurlar için tarih beklenen o tarih belli olmuştur işte detaylar.

Temmuz ayı itibarıyla memur ve emeklilerin zam farkları netleşti. Memur ve memur emeklilerine yüzde 1931 SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine ise yüzde 2473 oranında zam yapılacak.

En düşük emekli memur maaşı 17.586 TL’ye bekar memurun maaşı 36.236 TL’ye evli memurun maaşı ise 39.205 TL’ye yükseldi. Bu yükselme sonrası maaşlarda belirtin bir düzelme meydana gelmiştir.

Sosyal Güvenlik Müşaviri Emin Yılmaz memurların Temmuz ayında 14 günlük farklarını alacağını ve maaş farklarının ayın ilk haftasında hesaplara yatacağını belirtti.

SSK ve BAĞ-KUR emeklileri ise yeni maaşlarını 17-28 Temmuz arasında alacak. Bu tarihlerde yapılacak zam ise emekli SSK'lıları biraz olsun refaha kavuşturmuş olacaktır.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan refah payı ile ilgili bir çalışma olmadığını ifade ederken Yılmaz düşük maaşlı emekliler için düzenleme yapılması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.