Yine zamlandı İşte 21 Haziran Zamlı fiyatların tarihi

Yine zamlandı İşte 21 Haziran Zamlı fiyatların tarihi
Kurban Bayramı sonunda üzecek bir gelişme yaşanacak. 21 Haziran Cuma günü zam gelecek. Fiyatlara yapılacak zam miktarı henüz belli değil detaylar ise şöyle belirtildi.

21 Haziran Cuma günü itibariyle Brentte fiyatlar ve dövizdeki değişikliklerin etkisiyle fiyatlara 1 lira 30 kuruş zam yapılacak. Bu zamla birlikte İstanbul'da motor litre fiyatı 4067 liradan 4197 liraya benzinin litre fiyatı ise 403 liradan 416 liraya yükselecek. Türkiye'de akaryakıt fiyatları gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı eklenerek KDV hariç rafineri satış fiyatı üzerinden hesaplanmaktadır.

Bu fiyatlar Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ile günlük dolar kuru dikkate alınarak oluşmaktadır. Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişiklikler nedeniyle benzin ve motorine 1 lira 30 kuruş zam yapılması bekleniyor. İstanbul'da motorinin litre fiyatı 4067 liradan 4197 liraya benzinin litre fiyatı ise 403 liradan 416 liraya yükselecek.

Türkiye'de akaryakıt fiyatları Akdeniz-İtalyan piyasasındaki günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve dolar kuru takip edilerek hesaplanan gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle belirleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.