YKS'de Kapılar Kaçta Kapanıyor? Adaylar TYT, AYT, YDT'ye En Son Saat Kaçta Alınacak?

YKS'de Kapılar Kaçta Kapanıyor? Adaylar TYT, AYT, YDT'ye En Son Saat Kaçta Alınacak?
YKS'de kapılar kaçta kapanıyor? TYT, AYT, YDT'ye girecek adaylar saat kaçtan sonra sınav salonuna alınmayacaklar? Adayların sınava girecekleri okula ne zaman gitmeleri gerekiyor?

2024 yılı Yükseköğretim Kurumları Sınavı YKS 8 - 9 Haziran 2024 tarihlerinde yapılacak. Daha önceki yıllarda pek çok aday tarafından yaşanan, sınava geç kalınması nedeniyle sınava alınmama durumunun adaylar tarafından yaşanmaması adına dikkat edilmesi gereken, bu nedenle de yanıtını bilmenin büyük önem taşıdığı soru şu YKS'de kapılar kaçta kapanıyor?

YKS'de Kapılar Kaçta Kapanıyor?

YKS'de kapıların kapanmasından önce, adayların sınav salonunda bulunmaları gerekiyor. Soru kitapçıklarının dağıtılmasından sonra adaylar sınava alınmayacak. ÖSYM tarafından verilen bilgiye göre, sınavın başlamasından 15 dakika önce kapılar kapatılmış olacak.

Bu nedenle adayların, en az sınav başlamadan yarım saat önce, YKS'ye girecekleri okulda hazır beklemeleri gerekiyor. Bundan dolayı adaylara, sınav giriş yerlerini öğrenmelerinin sonrasında, sınava girecekleri okulu görmeleri pek çok kez tavsiye edildi.

Adayların sınava geç kalmamak adına hangi oturumun saat kaçta başladığını öğrenmeleri gerekiyor.

1. Oturum TYT: 8 Haziran 2024 Cumartesi günü 10.15'te başlayacak.

2. Oturum AYT: 9 Haziran 2024 Pazar günü 10.15'te başlayacak.

3. Oturum YDT: 9 Haziran 2024 Pazar günü 15.45'te başlayacak.

Bu bilgiler ışığında, TYT ve AYT için kapılar 10.00'da; YDT için kapılar 15.30'da kapatılmış olacak. Adayların bu saatler öncesinde mutlaka sınav salonlarında hazır bulunmaları gerekiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.