1 lirayı Buz dolabına koy Hayat kurtarsın

1 lirayı Buz dolabına koy Hayat kurtarsın
1 Liran varsa buz dolabına koy bak gör nasıl hayat kurtarıyor saçma ama haberin detaylarına bak işte ayrıntılar.

Buzdolabına 1 TL koymak özellikle birkaç günlüğüne evden ayrılmadan önce yapılması gereken pratik bir yöntemdir. Buz dolu bir kasenin üzerine 1 TL koyup dondurucuya yerleştirerek elektrik kesintisi olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer geri döndüğünüzde 1 TL hâlâ üstte duruyorsa sorun yoktur; fakat 1 TL alta düşmüşse buzdolabındaki tüm ürünler bozulmuş olabileceği için çöpe atılmalıdır. Bu yöntem elektrik kesintisi durumunda gıdaların bozulup bozulmadığını anlamanızı sağlar. Gıda zehirlenmesinden korunabileceğinizi biliyor muydunuz? Evden çıkarken bir kasenin içine su koyup dondurun ve üzerine 1 TL yerleştirin.

Eğer birkaç gün sonra geri döndüğünüzde 1 TL hala buzun üstünde duruyorsa sorun yok ancak 1 TL buzun altına düşmüşse buzdolabınızın elektrik kesintisi yaşadığını ve içindeki gıdaların eriyip tekrar donduğunu gösterir. Bu durumda gıdaların bozulmuş olma olasılığı yüksek olduğu için hepsini atmanız gerekir. Bu basit yöntemle buzdolabınızdaki gıdaların sağlığını kontrol edebilirsiniz.

Buzdolabına koyacağınız bir kase suyun buz tutmasını sağladıktan sonra üzerine 1 TL yerleştirin ve bu kaseyi dondurucuya koyarak evden çıkın. Eve döndüğünüzde 1 TL'nin üstte durup durmadığını kontrol edin; eğer 1 TL alta düşmüşse elektriklerin kesilip yeniden geldiği anlamına gelir ve buzdolabındaki tüm ürünlerin bozulmuş olma ihtimali yüksek olduğundan bu ürünleri tüketmeden çöpe atın. Bu basit yöntem elektrik kesintisi durumunda gıda zehirlenmesinden korunmanızı sağlar.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.