230.000.000 Lira Para Cezası o sektöre geldi

230.000.000 Lira Para Cezası o sektöre geldi
Sektörlerin başında gelen diyebileceğimiz o sektörde tamı tamına 230 Milyonluk Para Cezası dudak uçuklattı işte detaylar.

Ticaret Bakanlığı 2024 yılının ilk yarısında tüketici mağduriyetlerinin önüne geçmek amacıyla e-ticaret sektöründe kapsamlı denetimler gerçekleştirdi.

Bu denetimlerde başta tüketicinin bilgisi ve onayı olmaksızın yapılan sipariş iptalleri satın alınan ürünlerin zamanında teslim edilmemesi ve tüketiciye iade bedellerinin süresinde ödenmemesi gibi konular incelendi. Bu süreçte 42 firmadan mevzuata aykırı uygulamaları tespit edilen 40 firmaya toplamda 230 milyon TL idari para cezası kesildi. Aslında bir de olandırıcılık şüphesi taşıyan 7 firma hakkında da inceleme raporlarına ek olarak 7 ayrı soruşturma raporu hazırlanarak Cumhuriyet Başsavcılıklarına iletildi. Bu çalışmalar tüketicilerin ekonomik çıkarlarını koruma ve e-ticaret sektöründe düzeni sağlama amacı taşımaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.